Presentation från demokvällen

Igår kväll höll Domstolsverket en presentation av rättsinformationssystemet med en demonstration av hur systemet faktiskt ser ut och fungerar. Tillfället hade lockat ca 30 personer som representerade såväl rättsinformationsproducerande myndigheter som kommersiella vidareutnyttjare av rättsinformation, men även personer med ett generellt intresse av frågor om öppen tillgång till data.

Nedan visas den presentation som hölls:

Utöver denna presentation visades även hur man kunde använda den demoversion av systemet som finns tillgänglig (med start från rinfo.demo.lagrummet.se och service.demo.lagrummet.se). Observera att denna demoversion använder simulerad, ofullständig och inofficiell data.

En introduktion till rättsinformationssystemet för vidareutnyttjare håller nu på att skrivas. Denna introduktion beskriver delar av det som demonstrerades. Man kan redan nu läsa en preliminär version.

Vi tackar alla som deltog under kvällen, och kommer nu ta med oss de frågor som kom upp och de enkätsvar vi fick in för att fortsätta arbetet i projektet. Särskilt önskat var någon typ av forum för erfarenhetsutbyte mellan rättsinformationsproducenter, så det ska vi få på plats så fort som möjligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: